English  English

Vericert Logo

ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi

Küreselleşmenin etkisiyle artan rekabet, firmaların maliyete, zamanında teslime ve kalite konusuna verdikleri önemi artırmaktadır. Bu standart, tedarik zincirine herhangi bir şekilde bağlı olan kuruluşlara tedarik zincirindeki kritik güvenlik noktalarına dikkati çeken yeni bir çerçeve çizmektedir. Bu çerçeve finans, üretim, bilgi yönetimi ve üretim tesislerini içeren ancak bunlarla sınırlı kalmayan bir yapıdadır. Bir yandan tüm endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara güvenlik risklerini değerlendirmelerinde ve kontrol etmelerinde destek olurken, bir yandan da güvenlik tehditlerinden kaynaklanabilecek etkilerin azaltılmasını amaçlar ve bunu yaparken kalite, iş güvenliği, müşteri memnuniyeti yönetimi gibi temel yönetim prensiplerini kullanır.

ISO 28000 standardı, güvenlik risklerinin en aza indirilmesine ve dolayısıyla mal ve malzeme dağıtımının zamanında ve problemsiz olarak gerçekleşmesine yardımcı olur.

ISO 28000 Nedir?

ISO 28000, uluslararası bir standart olup, Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi gereklerini tanımlar ve bu sistemi uygulamak isteyen kuruluşlara bir yönetim modeli sağlar. Kuruluşun, Tedarik zinciri güvenliği ile ilgili faaliyetlerini diğer yönetim sistemleri ile aynı şemsiye altına alarak, risklerin etkin yönetilmesini hedefler.

Bu yeni yönetim sistemi standardı, tedarik zincirine herhangi bir şekilde bağlı olan kuruluşlara tedarik zincirindeki kritik güvenlik noktalarına dikkati çeken yeni bir çerçeve çizmektedir.

Bu çerçevede, tedarik zincirini hammadde temini ile başlayıp, ürün ve hizmetin farklı ulaştırma yöntemleriyle son kullanıcıya ulaşmasına kadar uzanan, birbirleri ile ilişki içinde olan kaynaklar ve süreçler dizisidir. Finans, üretim bilgi yönetimi ve üretim tesislerini içeren ancak bunlarla sınırlı kalmayan bir yapıdadır.

ISO 28000 Kurumutenuz İçin Faydaları Nelerdir?

ISO 28000 Tedarik Zinciri Yönetim Sistemi kuruluşlara aşağıdaki faydaları sağlayacaktır.

• Endüstrinin tüm sektörlerinde güvenlik risklerinin belirlenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını ve olası hasarın en azda gerçekleşmesini sağlar.
• Konu ile ilgili faaliyetleri üst yönetimin gündemine getirerek diğer iş kararları ile birlikte yönetilmesini sağlar.
• Gümrük otoritelerine güvenlik risklerini tanımlama ve kontrol etme yeteneğinizi ispatlayarak kolaylık sağlar.
• Özellikle lojistik sektöründe AEO (Authorised Economic Operator ) başvurularında birçok gereklilik standart ile aynı çizgide olduğundan, yasal otoritelerin kuruluşunuza olan güvenin artmasını sağlar.
• Ürün/hizmet sağlanan kuruluşların güvenini kazanmayı sağlar.
• Sistemin belgelendirilmesi kuruluşun bütünsel imajına katkı sağlar.

ISO 28000’in içeriğinde neler bulunmaktadır?

Standart kimler için uygundur?

Tedarik zinciri dendiğinde, sektörlere ve kuruluşlara göre farklılık gösterebilir.

Uygulama için Hazır mısınız?

ISO 28000 Tedarik Zinciri Yönetim Sisteminin uygulaması kuruluştan kuruluşa farklılık göstermektedir. Kuruluşlardaki bölümlerin, gerçekleştirilen faaliyetlerin farklı talepleri, farklı zorlukları bulunmaktadır. Bu sebeple oluşturulan sistemin kuruluşların gerçekleri ile uyumlu ve sürdürülebilir olması gerekmektedir.

ISO 28000 belgelendirme süreci nasıl işler?

Başvuru: Belgelendirme sürecini olabildiğince basitleştirerek müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Belgelendirme talebinizi aldıktan sonra müşteri ilişkileri yöneticimiz sizinle irtibata geçiyor ve sizi yönlendiriyor.

Denetim: Konusunda uzman denetçilerimiz, kuruluş bünyesinde oluşturduğunuz yönetim sistemini, dokümantasyon ve kayıtlarınız üzerinden incelemektedir. İnceleme esnasında ISO 28000 soru listesi kullanılmakta ve standardın tüm gerekliliklerinin üzerinden gidilmektedir. Tüm şartlar karşılandıktan sonra belgenizin hazırlanma aşamasına geçilmektedir.

Belgelendirme ve Sonrası:Denetim sürecinizi başarılıyla tamamladıktan sonra ISO 28000 sertifikası size ulaştırılacaktır. Belgeniz 3 yıl için geçerlidir, ancak geçerliliği her yıl yapılacak gözetim denetimleri ile sağlanacaktır. Müşteri İlişkileri yöneticimiz sizinle her zaman irtibat halinde olacak ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

İŞTE ÇÖZÜM ÖNERİMİZ!

Siz bütün çalışma, işleyiş ve hedeflerinizi dokümantasyon bazında işletin (Periyodik denetim ve gözetimlerle bunu verimliliğe ve sürekliliğe kavuşturmada yanınızda olacağız.). Bu iş için tek yapmanız gereken, kurum veya şirketinizde bütün bunlardan sorumlu bir kişi veya birim oluşturmanızdır.

Hedeflerinize ulaşma yolunda, muğlak olmayan, somutlaşmış, görülebilir, izlenebilir, iyileştirebilir ve sizin sadece asıl işinize yoğunlaşmanıza fırsat tanıyacak bir yapıya kavuşmanızı sağlamak; bu çalışmalar neticesinde, günümüzde artık her alanda büyük bir önem kazanmış olan, şirketinizin/kurumunuzun hedeflerini, kalite anlayışını, rakiplerinden ayırıp öne çıkaran özelliklerini ve müşteri memnuniyetini yansıtan; piyasa, müşteri, tedarikçi, çözüm ortakları ve çalışanlar nezdinde hassasiyetlerini gösteren uygun ISO STANDARTLARI çerçevesinde belge veya belgelerle belgelendirmek de bizim işimiz.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BİZE İLETİŞİM BÖLÜMÜNDE YERALAN BİLGİLERLE ULAŞABİLİRSİNİZ.

Standartlar

İletişim

VERİCERT BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.
Zümrütevler Mahallesi Ural Sokak Nas Plaza No:22 Kat:1 Daire: 18 Maltepe/İSTANBUL-TÜRKİYE
Tel:+90 216 325 25 01
Fax:+90 216 325 73 79
E-Posta:info@vericert.com.tr
Web:www.vericert.com.tr

Vericert Platform

Temsilcilikler

Sosyal Ağ

Twitter Sayfamız Linkedin Sayfamız